Oberts al barri

ESPLAI DON BOSCO

 

La seva finalitat és l'educació en el temps de lleure i l'atenció a infants i joves amb problemàtica social i/o familiar, basada en la Proposta Educativa d'Esplais i Centres Juvenils Salesians . Sent els trets més característics:

•  Centrada en la persona: tenint una visió positiva dels joves i les seves capacitats, acollint a tothom tal com és, tenint cura del creixement personal i el procés de maduració segons el seu propi projecte de vida. Compartint les diferents realitats i experiències dins la societat i l'església i la recerca en el sentit de la vida.

•  Inserida i transformadora de la societat: Treballant per la societat des del nostre context social més pròxim. Sensibilitzant en tot allò que ens envolta i rebutjant el conformisme.

•  Fonamentada en la fe i els valors evangèlics: com una crida a la llibertat de l'home i una resposta que implica una opció de la persona que entra en diàleg amb Jesucrist.

•  Segons l'estil de Don Bosco: promovent experiències positives de bé i pretenent respondre a les aspiracions i als interessos més profunds dels nois i noies i dels joves. Creant un ambient educatiu com a vehicle i proposta de valors com l'alegria i l'optimisme, el lliurament, el servei i la solidaritat. Acollint a cadascun incondicionalment, creant lligams de familiaritat i confiança. Fent possible la presència i convivència de joves i animadors, participant de la vida i de les inquietuds de tothom i oferint elements per a una maduració progressiva de les persones.

CENTRE OBERT DON BOSCO

Ofereix un espai educatiu no formal, amb un clima familiar,on l’Infant i l’adolescent se sentin acollits incondicionalment i trobin les eines les necessàries per l’adquisició d’aprenentatges (prioritàriament aquells amb més dificultats).

 

Potencia el creixement de l’Infant i l’adolescent de manera integral, per tal que adquireixi un esperit crític que li permeti afrontar les situacions personals, familiars i socials de forma responsable i coherent. Educar en la participació i el respecte.

 

Porta a terme una tasca de promoció de la qualitat de vida infantil, juvenil i familiar. 
 

Destinataris:

Infants, adolescents, joves i les seves famílies. 

Nombre: de 45 a 50 nois/es

Edat: de 7 a 17 anys

Grups: PETITS (3r-6è EP), GRANS (1r-2n ESO), PREJUS (3r-4t ESO), JOVES (FP). 

Activitats: 
De dilluns a divendres de 17 a 20h.

Reforç escolar, Activitats Lúdiques i esportives, Berenar.

Tallers de salut i higiene, expressió artística, participació, psicomotricitat, educació en valors, futbol, sortides.
Juntament amb l’Esplai Don Bosco a l’estiu organitzem: casal, colònies i rutes.

 

Acompanyaments als usuaris:

Seguiment tutorial, assemblees, suport de logopèdia, espai d’acompanyament psicològic (teràpia familiar i individual), espai de trobada amb famílies. 

Esplai Don Bosco

El 17 y 18 de septiembre, el equipo del Centro Juvenil Salesiano Meridiana y los animadores de grupos de fe de la obra salesiana Don Bosco – Navas se reunieron en el Tibidabo para programar el curso que estaba por comenzar. Desde hace ya dos años nos reunimos estos dos equipos con el fin de hacer
equipo e intercambiar ideas que pueden enriquecernos a ambos.


El fin de semana funcionó de la siguiente manera: el sábado por la mañana, tras reencontrarnos todos los voluntarios, saludarnos e instalarnos, hicimos algunas actividades de presentación para presentar a las nuevas incorporaciones de
ambos equipos. Tras estas dinámicas, llegó el momento de separarnos:
durante lo que quedaba de mañana y toda la tarde, los dos equipos trabajarían por separado: ambos planificando el curso y acabando de cerrar los equipos de
animadores y de monitores. El momento de la noche llegó: la temática de la cena y de la posterior velada sería una gran fiesta hawaiana en la que todos íbamos vestidos para la ocasión. Tras un concurso para demostrar quién era el equipo que debía conquistar el tótem, nos fuimos a la cama a descansar para seguir al día siguiente con mucha energía.


El domingo fue el momento del trabajo por comisiones y por lo tanto, de unión con grupos de fe para compartir actividades e ideas. Después de programar
las líneas de las actividades conjuntas como Montserrat, Don Bosco o María Auxiliadora llegó el momento de la eucaristía, de poner en manos de Dios todo el trabajo realizado y el curso que estaba por comenzar.


Y después de un fin de semana cargado de emociones, de trabajo, de nuevas ideas, de fuerza de equipo todo está en marcha para comenzar un gran curso 2017-18.

 

“Magui”

 
 

Centre Obert

Els nens i nenes, adolescents i joves de la PES NAVAS hem començat el curs amb noves il·lusions i nous reptes.


El lema d’aquest any “ Vine, atura’t i tria” ens permetrà anar descobrint, en un encreuament de camins, les millors opcions per donar sentit a les nostre vides i poder anar fent una tria amb arguments, valors i projectes sòlids.


El curs ha començat amb noves incorporacions dins de l’equip, la Blanca ens va deixar com a educadora del projecte de Joves el Click i s’ha incorporat a l’equip el David liderant aquest projecte. La resta de l’equip manté la seva estabilitat. També hem tingut noves incorporacions de nens i nenes a les seccions. I noves famílies que participen del projecte d’acompanyament a famílies.


En aquest primer trimestre també hem pogut fer el comiat de la Lorena, educadora del Centre Obert, que està en excedència per maternitat, però ja no tornarà al Centre obert després de 9 anys com educadora i d’alguns nens i nenes que aquest any no continuaran amb nosaltres en el projecte de Centre obert.


En aquest primer trimestre hem pogut participar amb algunes famílies del Centre Obert de la Pujada a Montserrat de la nostra Obra Don Bosco Navas i això ens ha permès gaudir d’un moment lúdic amb altres famílies de la comunitat.


També hem celebrat La Castanyada, tant des del Pla comunitari de Navas amb una festa popular a la plaça, com amb les seccions del centre obert disfressant-nos, cuinant panellets i passant una mica de por.


Com veieu ha estat un inici amb alguns canvis. Tot i que el primer trimestre és un trimestre per encendre motors i per engegar tots els projectes, estem contents de com estem i cap a on anirem aquest any.
 

Myriam Navarro

© 2020  Parròquia Sant Joan Bosco  -  Plaça Ferran Reyes 2.   08027 Barcelona.   93.408.29.10   Fax 93.408.62.41      Gestió del web     Actualització: 29 de març de 2020

Revistes           Viatges         Cinema           Situació            Contacte           Història

Parròquia Sant Joan Bosco, Barcelona

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now