Consell Pastoral

 P. Emili Marcos

P. Jaume Laguía

P. José Miguel Marzo

P.Josep Mascaró

 

Jordi Gerona

Evelio Quevedo

Myriam Navarro

Andrés Rodríguez

Ricard Martí

Capi Medina

Adrián Quevedo

Emilio Gutierrez

Maite Fontana

Ricardo García

Silvino Simal

Dulce González

José Luis Santamaría

Rector..

Vicari. Caritas

Vicari.Baptisme. Casaments/Caritas

Vicari. Catequesi.Formació des del Cinema

Secretari. Salesians Cooperadors.....

Economia

Centre Obert

Esplai i Centre Juvenil

Litúrgia

Catequesis infantil

Grups de fe

Grups d’Adults. Revista La Veu.

Assemblea Parroquial

Joves

Acció Social

Escola de Vida

Vols / Tercer Món

Resum darreres reunions del Consell 

Resum reunions tercer trimestre Aquest darrer trimestre del curs, s’han treballat tres aspectes molt importants per a la nostra Parròquia: 

 

La Revisió del Projecte Pastoral Parroquial.
A mitjans de curs es va fer una valoració de com anava el curs. La primera sensació és què a principi de curs, tots són bons propòsits, i tots tornem de les vacances amb les piles al cent per cent.

Però la realitat és que el dia a dia va consumint molta energia, i mica en mica, tots anem tocant de peus a terra, i les expectatives s’han de rebaixar una mica. No és una rebaixa de qualitat, sinó què cal concentrar les forces en objectius concrets, i urgents. Sempre n´hi ha uns de més necessaris que d’altres.

 

 Itinerari d’Educació en la Fe.
S’ha reflexionat i treballat força sobre aquest aspecte. És un dels objectius què s’ha dedicat més temps i esforços. Cal acabar de desenvolupar l’itinerari. Tenim, encara una mancança força gran: Què i com oferim als joves quan acaben l’etapa del catecumenat. És un moment vital molt fort i important pels joves: Acaben els estudis, comencen una nova etapa, s’incorporen a la vida professional, comencen nous reptes i camins, tant a nivell personal, familiar, professional.... 

 

I a nivell de fe, què? Què els oferim? Ja no el hi serveixen els grups de catequesi o els grups de fe. Molts d’ells busquen més. Necessiten més. I és aquí, on la comunitat parroquial ha d’estar atenta i els hi ha d’oferir alternatives: Moviments, associacions, comunitats de referència.... i en això el Consell ha dedicat temps a reflexionar i pensar possibles ofertes o alternatives a aquests joves. 

 

Es va decidir la creació d’un grup de reflexió que treballi sobre l’itinerari, dedicant una especial atenció a l’apartat de la continuïtat dels joves en grups i comunitats d’adults i de matrimonis. Aquesta comissió haurà d’estar formada per representants de: preparació al Baptisme, grups de matrimonis, catequistes, monitors dels Petits amics de Jesús, i monitors de grups de fe.


L’acompanyament.

Un dels objectius principals del curs. Us fem arribar un resum de les diferents aportacions fetes durant el curs, cada cop què s’ha treballat sobre l’acompanyament: Què s’entén per acompanyament? La gent no té clar què és l’acompanyament, i no sap què és un servei què ofereix la Parròquia. Hi ha falta de FORMACIÓ i INFORMACIÓ sobre l’acompanyament. El fet de no haver estat acompanyat mai, pot provocar la no necessitat de ser acompanyat, ni d’acompanyar.

 

No és el mateix l’acompanyament espiritual, què el seguiment què sovint fan els responsables, sobre els seus equips. El fet de ser una parròquia amb les portes obertes, ajuda a fer  acompanyaments puntuals. La gent sap que els SDB estan disposats a fer-ho. Aniria be què hi hagués laics què fessin acompanyament. També caldria què la gent sàpigues que hi ha aquests laics disposats a fer aquest servei. La Pastoral de la salut, actualment està molt reforçada, i serveix per a fer molts acompanyaments.


Això és un petit esbós de totes les aportacions rebudes, i de la feina feta. Ara què arriba l’estiu, és el
temps de fer un recull de totes i planificar el proper curs. Us convidem a què aquest estiu, mentre descanseu, i recarregueu piles, penseu una estona en la nostra Parròquia: feu aportacions, doneu idees, plantegeu-vos dedicar alguna part del vostre temps als altres. La comunitat parroquial necessita mans i força per fer funcionar aquesta gran obra què és la NOSTRA PARRÒQUIA. Bon estiu !!!!!


Jordi Gerona   Secretari Consell

 

© 2020  Parròquia Sant Joan Bosco  -  Plaça Ferran Reyes 2.   08027 Barcelona.   93.408.29.10   Fax 93.408.62.41      Gestió del web     Actualització: 29 de març de 2020

Revistes           Viatges         Cinema           Situació            Contacte           Història

Parròquia Sant Joan Bosco, Barcelona

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now