Adults

Salesians Cooperadors

Grups de fe

ADMA

Escola de Vida

Pasqua familiar

 

Cooperadors

Els SSCC -Salesians Cooperadors- som una gran família en el món.

 

Déu ens va crear per a la comunitat, per l'amor. Viure en comunitat és tenir l'oportunitat constant d'estimar, una mostra d'això és la comunitat de Salesians Cooperadors a la Parròquia de Sant Joan Bosco a Barcelona.

 

Una comunitat que va tenir una acollida amorosa per a aquesta estrangera. Sóc una dona mexicana, Salesiana Cooperadora, vaig venir a Barcelona a estudiar i em vaig trobar, per obra de Déu, la meva família en Crist i Don Bosco.

El terme família és habitual en la tradició salesiana.

 

El que ens permet viure un esperit comú allà on ens trobem i experimentar més el tenir "un sol cor i una sola ànima", com ho vaig viure amb els meus germans Salesians cooperadors de Barcelona; compartint valors com la solidaritat, l'amabilitat, la unitat , la correcció fraterna, el vetllar i pregar els uns pels altres, fruit de la presència del Déu de l'Amor en les nostres vides.

 

Avui puc donar testimoni d'haver viscut l'esperit de família. Sense previ coneixement de les nostres persones i vides, es va donar una calidesa afectiva i es van revifar els valors cristians. N'hi havia prou saber-nos Salesians Cooperadors.

Convocats tots pel Senyor, formem Església, som el cos, i com diu Sant Pau, Crist és el cap. Units per Ell ens trobem per ajudar-nos a estimar més Déu i seguir donant testimoni.

 

Continuem doncs, compartint la missió de la família salesiana, no importa el lloc, el continent, ni la raça, el nostre distintiu salesià per excel · lència és el "dóna mihi ànimes, coetera tolle". Seguim treballant pel Regne de Déu a la Terra, i per tants i tants joves que tenen set d'Ell.

 

Avui veig en cada un dels Cooperadors de la meva comunitat catalana a un germà, a una germana entranyables. A cada persona he vist qualitats i talents al servei dels altres, han estat un gran exemple i testimoni d'una autèntica comunitat salesiana. Som família aquí i allà. Pels segles dels segles 

 

"Gràcies per la Seva acollida i fraternitat".Lorena Valenzuela,Zacatecas, Mèxic

Adoptada en el grup de SSCCde la Parròquia Sant Joan Bosco

 

ADMA
Associació de Maria Auxiliadora

 Ens reunim dues vegades al mes; una és de reunió general; l’altra, per reflexionar la Paraula de Déu. L’única obligació que tenim és resar el rosari cada dia. Maria Auxiliadora l’espera. Si la mirem bé, veurem com ens somriu amb un amor immens i que ens tranporta a Jesús.


Bé, animeu-vos, que us esperem amb els braços oberts, a totes i a tots els que vulgueu entrar al nostre grup.


Si voleu, podeu participar també en les sortides a santuaris. També us convidem a acollir la capelleta de la Mare de Déu a les vostres cases durant uns dies. Us podeu posar en contacte amb la Pepita (tel. 679 63 60 08) o amb la secretaria parroquial.


Pepita Tort

Grups de fe

Altres grups de fe que  s'organitzen en la nostra parròquia :

Grup Hogares Don Bosco

Grup del dimarts joves

Grup del dimarts

Grup de dilluns

 
 

Escola de Vida

En esta entrega quisiera analizar la marcha de Escuela de Vida en los últimos años durante los cuales he colaborado con este voluntariado tan gratificante.

 

Creo que ha sido muy positivo y necesario este proyecto creado por nuestro querido Padre Jaume Laguia y al que ha entregado, durante muchos años, su trabajo, colaboración y entusiasmo. ¡Gracias Jaume!

 

Deseo que, aunque sólo sea por agradecimiento y homenaje a su persona, sigamos manteniendo vivo este proyecto con la entrega y la ilusión con las que se ha sostenido todo este tiempo pasado. 

Nuestro colectivo, en el que me incluyo debido a mi edad, tiene varias carencias ya que nuestra sociedad así las manifiesta y mantiene.

 

En Escuela de Vida intentamos subsanarlas en la medida de nuestras fuerzas y posibilidades.

La más destacada de estas carencias es la falta de afectividad que nos dispensa la sociedad actual (no incluyo a algunas de las familias que son excelentes).

 El primer objetivo de Escuela de Vida es dar a manos llenas esta afectividad y cariño por medio de la acogida y la amistad que reina entre el grupo.

 

La segunda carencia  que observé fue la poca relación que se da entre generaciones, principalmente entre jóvenes y personas mayores, es decir, la falta de intercambio intergeneracional. También estamos trabajando para mejorar esta situación. Por el hecho de estar en una Parroquia cuyo principal objetivo es la juventud debido al espíritu salesiano de San Juan Bosco, hemos trabajado mucho hasta lograr este intercambio entre las dos generaciones.

 

Así, dos veces al año, Navidad y festividad de an Juan Bosco, niños, jóvenes y mayores, se reúnen e intercambian actuaciones, obsequios e intenciones de potenciar el conocimiento, respeto y cariño hacia los más mayores, por ser fuente de experiencia y conocimientos, y por su carencia de afecto. Esta falta de entendimiento y proximidad entre generaciones (debido muchas veces a la brecha que produce entre ellas la tecnología) intentamos subsanarla con estos encuentros y con propuestas de voluntariado de jóvenes de algunos colegios, así como de colaboraciones altruistas de algunos profesionales de técnicas de relajación, risoterapia, manualidades, etc.

 

Otra carencia importante que observamos entre las personas de avanzada edad es el escaso interés por la cultura. Nos conformamos con jugar a cartas o al bingo, o bien con sentarnos ante la televisión tragándonos programas que son verdaderos destructores no sólo de la cultura si no de las más elementales normas de educación.

 

Para luchar contra esta tendencia, ha venido en nuestra ayuda el Plan Comunitario del Barrio de

Navas, a cuyo frente se encuentra nuestra amiga Silvia García (Técnica Comunitaria). Ella ha logrado formar una plataforma con los centros de personas mayores del barrio, representados por sus respectivos responsables. Dicha plataforma tiene como objetivo paliar las carencias del colectivo de mayores.

 

Este proyecto se denomina "Comissió de Gent

Gran" al cual pertenecen Escuela de Vida y Ropero, representando a la Parroquia San Juan Bosco, Habitatges amb Serveis per a la Gent Gran, Centre de Dia "Avis d'Avui", y Casal de la Gent Gran de Navas.

Una de las propuestas de esta "Comissió" es la divulgación de la cultura, iniciando un intercambio cultural entre los centros nombrados anteriormente.

 

Desde Escuela de Vida, animamos a sus componentes a que intervengan con actuaciones culturales, representadas en el salón de actos del Centro Cívico de Navas que tan generosamente ponen a nuestra disposición.  Consideramos de un gran valor que las personas mayores mantengan el gusto y la ilusión por el enriquecimiento personal que nos proporciona la cultura.

Ya ha tenido lugar el primer encuentro con bastante éxito y una asistencia de cien personas. Hubo de todo: presentación del acto, gimnasia, Country, bailes diversos, etc. Fue todo muy animado e incluso hubo galletas y refrescos.

Esperamos que este proyecto logre lo que se propone y Escuela de Vida agradece que se lleve a cabo con tanto entusiasmo.            

¡Hasta la próxima!

Trini Rodríguez, Vda. de Manzano

Pasqua familiar

La Pasqua Comunitària i Familiar d’aquest any es va celebrar a Can Vilalta (Moià)com els darrers anys. Al voltant de l’eix: “L’Església, casa de tots” ens vàrem aplegar 50 joves i adults i 33 menors, encara  que  ocasionalment vàrem arribar als 90 en total, per viure uns dies de recés i convivència celebrant la pasqua.


Molts érem membres d’aquesta comunitat parroquial (Cooperador salesians, Grup del Dilluns, ...), però també ens trobem amb el Grup de Carmelites
laics de Badalona, Cooperadors salesians d’altres llocs, Grup d’ADSIS, i d’altres.

 

Van ser unes jornades intenses: 

Dijous sant, amb el tema de “L’escalfor de la llar”, on es va celebrar el darrer sopar de Jesús seguint les tradicions jueves;

Divendres sant, amb el tema de “Viure a la intempèrie”, estudiant els diferents personatges de la passió i veient les “intempèries”, tant les nostres vitals com les de la nostra societat; 

Dissabte sant, on després d’un desert personal vàrem construir un  trencaclosques de la nostra parròquia i enguany, la celebració de la vetlla pasqual va ser una mica especial perquè l’Abel va celebrar la seva primera comunió.


Xavier Garcia (Barbes)

 

© 2020  Parròquia Sant Joan Bosco  -  Plaça Ferran Reyes 2.   08027 Barcelona.   93.408.29.10   Fax 93.408.62.41      Gestió del web     Actualització: 29 de març de 2020

Revistes           Viatges         Cinema           Situació            Contacte           Història

Parròquia Sant Joan Bosco, Barcelona

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now